orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

otrociNahajmo se v obdobju, ki je najbolj obremenilno za imunski sistem odraslih in otrok, saj smo obkroženi z ljudmi, ki imajo prehlade, gripe, viroze in angine.

Obstaja veliko izdelkov, s katerimi lahko podpremo imunski sistem odraslih ljudi, pri otrocih pa smo bolj omejeni, zato danes z vami delim 5 naravnih izdelkov, s katerimi lahko pomagate tudi svojim otrokom. :)

????Otroški probiotik z vitaminom C
????Otroški vitamin D3
????Otroški multivitamini in minerali
????Sprej za grlo s črnim bezgom
????Veliki oman tinktura

Ti izdelki so odlična podpora za otroški imunski sistem in delujejo kot preventivna in tudi kurativna pomoč.

️1. OTROŠKI PROBIOTIK

Otroški probiotik je primeren od 1. leta starosti dalje in vsebuje probiotične seve (ter vitamin C), ki dokazano podpirajo delovanje imunskega sistema in krepijo zgornje dihalne poti ter delujejo protivnetno. Krepijo tudi sedež imunskega sistema, črevesje, zato pomagajo zmanjšati pojavnost in/ali intenzivnost bolezni. Več o tem, kako okrepimo imunski sistem otrok s probiotikom preberi tukaj.

2. SPREJ S ČRNIM BEZGOM

Sprej s črnim bezgom, manuka medom, slezom in aloe vero, je primeren od 2. leta starosti dalje in deluje močno protivirusno in antimikrobno, pomaga pri vnetem in bolečem grlu ter tudi suhem in dražečem kašlju! Pomaga zelo hitro in zelo učinkovito, saj obenem zmanjšuje vnetja in deluje antimikrobno.

️3. OTROŠKI MULTIVITAMINI IN MINERALI

Multivitamini in minerali so primerni za otroke od 2. let dalje in so ključni pri oskrbi telesa z mikrohranili, saj poskrbijo za dovoljšen vnos pomembnih mineralov in vitaminov, zapolnijo drobne mikro primanjkljaje ter s tem krepijo imunski sistem in pomagajo do hitrejšega okrevanja tudi, če do bolezni že pride. Naš imunski sistem za dobro delovanje potrebuje esencialne vitamine in minerale. Še posebej pomemno je, da pri otrocih, ki ne uživajo veliko sadja in zelenjave poskrbimo za dovoljšen vnos vitaminov in mineralov.

️4. OTROŠKI VITAMIN D3

Otroški vitamin D3 je primeren od 6. mesecev dalje in ga je tudi po priporočilu uradnih smernic potrebno dajati otrokom do 18. leta starosti. Kaj se spremeni po 18 letu? Nič, le odgovorni postanemo sami za sebe :) Kar pomeni, da ga moramo uživati tudi vsi odrasli ljudje, saj nam ga bo, če ga ne dodajamo, pričelo kronično primanjkovati. Kar pa nikakor ni dobro, saj je vitamin D3 eden od glavnih regulatorjev imunskega sistema, zato je ključno, da poskrbimo, da ga imamo v telesu vedno dovolj. Njegovo pomanjkanje med drugim vpliva na večjo dovzetnost pred okužbami z nalezljivimi boleznimi in lahko vodi tudi do resnejših zdravstvenih stanj. Pozimi ga lahko nadomestimo samo z dodajanjem v obliki kvalitetnega prehranskega dopolnila, saj ga ne moremo dobiti dovolj ne preko sonca (v našem geografskem pasu), ne preko hrane. Več o tem, zakaj je vitamin D3 tako zelo pomemben najdeš napisano tukaj.

️5. VELIKI OMAN

Veliki oman je odlična zeliščna tinktura, namenjena krepitvi pljuč, ki zelo pomaga pri kašlju, tudi trdovratnem kašlju. Veliki oman pomaga razredčiti sluz in deluje kot naraven antibiotik za pljuča. Tinktura je primerna je za otroke od 6. let starosti dalje (polovična količina za odrasle; damo v vročo vodo ali čaj, da alkohol izpari). Več o velikem omanu in njegovem delovanju preberi tukaj.

Ne pozabite pa tudi na obilo zdrave hrane (čimveč sadja in zelenjave, čim manj sladkarij, procesirane hrane in mlečnih izdelkov) ter veliko ljubezni. :)

Za dodatno pomoč smo na voljo preko maila Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., lepo pa vabljeni, da nas obiščete tudi v naši trgovini, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani.

Želim vam zdrave in vesele zimske dni,


Diana Vlahinič, TCM
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani