orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

mgsaffronTočno ta magnezij obožujem iz več razlogov!

Ker je odličen za uravnavanje PMS (predmenstrualnega sindroma), ker dodatek žafrana deluje proti nihanju razpoloženja in rahli depresiji (sploh ob menstuaciji, ko padejo hormoni ) in ker zagotavlja kar 300mg aktivnega magnezija! :)


Magnezij je eden najpomembnejših mineralov, ki pa ga imamo skoraj vsi v pomanjkanju, saj krvna slika ne kaže pomanjkanja in tako lahko razvijemo številne simptome in težave, vezane na pomanjkanje magnezija, pa sploh ne vemo, da je težava v magneziju. Več o tem se zapisala tukaj.


Z vidika hormonskega zdravja potrebujemo dovolj magnezija, da lahko nastajajo hormoni, obenem pa magnezij sodeluje pri metabolizmu estrogena; a to je le eden od njegovih, s hormoni povezanih, učinkov!

Ko naše telo uporabi estrogen, ga procesira skozi jetra, za to pa med drugim potrebuje tudi magnezij, da izdela varne metabolite, ki jih naše telo nato lahko izloči (ob tem ne pozabite, da je ključno zdravje črevesja, da ne pride do reabsorbcije prdelanih molekul hormonov, o čemer sem že pisala tukaj).

Brez magnezija ne moremo učinkovito procesirati estogena in to vodi do simptomov estrogenske dominance; PMS, pridobivanje teže, razdraženost, močne in/ali boleče menstruacije.

Magnezij je eden prvih mineralov, ki se pospešeno črpajo iz telesa, če uporabljate hormonsko zaščito, kar je problematično tudi zato, ker potrebujete magnezij, da razstrupite ta sintetični estrogen iz telesa.

Ne glede na to, ali uporabljate hormonsko zaščito ali ne, VSE ženske bomo imele in čutile koristi ob uživanju magnezija - tudi naša potreba po čokoladi se lahko zmanjša! ;)

Poleg hormonskega zdravja magnezij podpira tudi zdravje kardiovaskularnega sistema, zdravje možganov in uravnava naše razpoloženje.

Žafran je najdražje zelišče na svetu, narejenih pa je veliko znanstvenih študij, ki potrjujejo njegove antidepresivne učinke, zadnja meta analiza pa je potrdila njegove učinke tudi pri klinični depresiji. Sistemska analiza opravljenih kliničnih raziskav je ugotovila, da je žafran dosegel učinke, podobne antidepresivnim zdravilom. Je zelo močan antioksidant, ki deluje protivnetno.

B6, ki se nahaja v kompleksu, pomaga pri absorbciji magnezija v celico, obenem pa telo brez zadostnih količin vitamina B6 ne more izdelati preogesterona in brez njega se počutimo anksiozne, imamo močan PMS in težave s plodnostjo.

 

Ostanite zdravi!
Diana Vlahinič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitjaske medicine, TCM
www.or-ca.si

 

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani