orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

cagaTri vprašanja!

1. Imaš rad/a čokolado?

2. Želiš močan imunski sistem?

3. Si v stresu?

Če si vsaj na dve vprašanji odgovoril/a z DA, potem ti predstavljam tvoj nov najljubši napitek, ki je zasedel naše poličke!

Linijo Viridian Nutrition smo namreč obogatili z novim, terapevtskim in ekološkim napitkom, ki nas je (in tudi tebe bo!) POPOLNOMA NAVDUŠIL! :)

Gre za napitek iz presnega ekološkega kakava in divjerasle, ekološke medicinske gobe chage (čage), ki pa je tako zelo dober, kot da bi pil vročo čokolado (ali kakav), s to razliko, da ta napitek obenem tudi:

- močno krepi imunski sistem,

- pomaga uravnavati odziv telesa na stres (zato je odličen za vse, ki ste v obdobju z veliko stresa!)

- obenem pa deluje tudi kot močan antioksidant!

Medicinska goba čaga se v napitku nahaja v standardiziranem izvlečku, zato je le ta izjemno potenten in učinkovit.

Medicinska goba čaga: kaj je to?

Čaga je adaptogena goba, dobro poznana tudi v tradicionalni kitajski medicini, in velja za najmočnejši poznani antioksidant na ORAC lestvici, zaradi svojih izjemnih lastnosti na naše zdravje pa je znana tudi pod ljudskim imenom "božji dar" ali "goba nesmrtnosti".

Njeno izjemno delovanje na imunski sistem raziskujejo v številnih kliničnih študijah, kjer se je izkazala pri svojem delovanju na:

- imunski sistem
-
oksidativni stres
- umirjanju vnetij v telesu in
- delovanju na proste radikale.


Dodatni dokazi kažejo tudi učinke njenega delovanja kot antimikrobika, saj deluje na viruse, parazite in gljive, obenem pa tudi na toksične poškodbe in staranje. Znana je tudi po svojem antikancerogenem delovanju.

Zakaj presni kakav?

Ali so dodatne besede o pozitivnih učinkih ekološkega presnega kakava sploh potrebne? Verjetno ne, a naj jih vseeno nekaj naštejem :)

Na kratko; presni kakav nas dela srečne, saj vsebuje številne snovi, kot sta npr. anandamid in triptofan, ki sta nujna za proizvodnjo seratonina (znanega kot "hormon sreče".)

Kakav vsebuje tudi feniletilamin (PEA), ki sproža izločanje endorfinov in nevrokemikalij ugodja v možganih (le ti se sicer sproščajo, ko smo npr. zaljubljeni). Po skodelici vročega kakava bomo zato veliko bolj srečni in dobre volje :) Edina druga hrana na svetu, ki vsebuje PEA, so modro-zelene alge.

Presni kakav vsebuje tudi veliko antioksidantov, zato ščiti telo pred prezgodnjim staranjem, uravnava nihanje hormonov, nam daje energijo ...

Pred sabo imamo torej zdrav čokoladni napitek, ki krepi imunski sistem, deluje kot močan antioksidant, pomaga v obdobju stresa obenem pa zadovolji tudi naše brbončice in nahrani dušo?

Mi smo za! :)

Najbolje je, da si ga pripravite v vročem rastlinskem mleku (riževo, mandljevo, kokosovo, lešnikovo ...), saj na ta način tudi čaga sprosti največ zdravilnih sestavin, in tako z njim začnite svoja jutra ali pa si ga pripravite popoldne, ko vam upade energija; tako čaga kot kakav sta namreč znana po tem, da nam dajeta psihofizično vzdržljivost in energijo, zato je napitek lahko tudi odlična, zdrava alternativa kavnim napitkom ;)

In ne, to ni novodobna ideja, čago so dejansko med prvo in drugo svetovno vojno uporabljali kot nadomestek kave!

Napitek je popolnoma brez dodanega sladkorja in vsebuje le presni ekološki kakav ter standardiziran izvleček divjerasle medicinske gobe čage!

Obljubim ti, da če si vsaj malo čokoholika boš nad napitkom res navdušen/a! In, če tako kot jaz tudi ti vihaš nos nad gobami, ti obljubim tudi, da v tem napitku sploh vedel/a ne boš, da se v njem nahaja karkoli povezano z gobami; enostavno se čuti le dober, okusen kakav :)

Želim ti zdravo in energije polno jesen in zimo! :)

Diana Vlahinič, TCM
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine
www.or-ca.si

 

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani