orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Čaji in tinkture

Naravni parfumi

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

green tea with matcha capsulesPrav vsi ste verjetno že slišali, da cel svet navdušeno govori o številnih koristih matche, kajne? :)

In prav vsi poznamo tudi številne koristi zelenega čaja, je res?

No, mi pa vam danes predstavljamo čisto nov, edinstven in inovativen Fushi izdelek, kakršnega na tržišču še ni zaslediti, nas pa je že popolnoma navdušil!  

Govorim o čudovitem, z antioksidanti nabitem, standardiziranem izvlečku zelenega čaja in matche

Telo bo oskrbel z antioksidanti in pomagal nevtralizirati proste radikale, ki povzročajo prehitro staranje, izboljšal bo pozornost in zvišal energijo tekom dneva, obenem pa nam lahko pomaga izgubiti tudi kakšen odvečen kilogram!

Odlično za poletne dni, ki so pred nami, kaj praviš? ;)

Poglejmo najprej zakaj sta zeleni čaj in matcha tako posebna in kakšna je pravzaprav razlika med zelenimi čaji.


ZELENI ČAJ, ČRNI ČAJ, OOLONG, MATCHA - Kaj je razlika?

Zeleni čaj ima sloves enega najbolj zdravih čajev in to z razlogom; ima številne, zdravju koristne lastnosti, ki se odražajo tudi na zunanjem zdravju; zdravju naše kože in las.

Poznamo tri glavne različice pravih čajev: zeleni, oolong in črni čaj, ki pa v resnici prihajajo iz iste rastline, imenovane Camellia Sinesis. Glavna razlika je v stopnji fermentacije.

Zeleni čaj ni fermentiran, temveč le poprajen, zato velja za najbolj zdravju koristnega izmed vseh treh. Oolong čaj je delno fermentiran, črni čaj pa je v celoti fermentiran.

Fermentacija zmanjša vsebnost antioksidantov v čaju in poveča koncentracijo kofeina.

Zeleni čaj vsebuje največ antioksidantov, med tem, ko ima črni čaj 2-3 x več kofeina kot zeleni čaj.

Matcha zeleni čaj pa je posebna vrsta čaja, kjer Camellia rastline gojijo in obirajo v senci, zato ima višje ravni klorofila in aminokisline L-theanin.

Fushi zeliščni izvleček zeleni čaj & matcha je prvo inovativno prehransko dopolnilo, ki združuje koncentrirani ekstrakt zelenega čaja s čistim prahom matche, za najbolj učinkovito, zdravju koristno delovanje.

Glavne bioaktivne spojine v zelenem čaju lahko pomagajo izboljšati vaše zdravje in dobro počutje, obenem pa pripomorejo k bolj mladostnemu videzu in počutju.


IZJEMNI EGCG 

Antioksidanti polifenoli kot so flavonoidi in katehini v zelenem čaju, pomagajo odstraniti proste radikale, ki lahko poškodujejo naše celice in povzročajo škodo v telesu, prehitro staranje in bolezni. Prosti radikali veljajo za glavne krivce pri prezgodnjem staranju našega telesa – ne le zunanjega, temveč tudi staranja naših notranjih organov.

Antioksidanti v zelenem čaju lahko nevtralizirajo proste radikale in majo pomembno vlogo pri izboljšanju dobrega počutja in zdravja.

Epigalokatehin galat (EGKG oz. angleško EGCG) je najbolj učinkovita antioksidanta komponenta v zelenem čaju, ki lahko pomaga zmanjšati oksidativno škodo na telesnih celicah in tkivih.

Najpomembneje je, da se le ta nahaja samo v zelenem čaju, saj ni prisotne fermentacije, ki vpliva na spojino. Uolong in črni čaji ne vsebujejo tega močnega antioksidanta.

Mimogrede, če želiš tudi svojo kožo zaščititi pred prostimi radikali z EGCG antioksidantom, potem ne spreglej naše 100% Pure, 100% naravne kreme ali seruma z izvlečkom EGCG; oba sta  odlična za pomladno poletne dni, saj ščitita pred prostimi radikali, ki jih povzroča sonce. :)


MIREN UM IN STABILNA ENERGIJA

Zeleni čaj vsebuje kofein in aminokislino L-theanin, ki imata sinergistične učinke na izboljšanje delovanja možganov, z zaviranjem ali višanjem določenih nevrotransmiterjev.

Kombinirani učinki kofeina in L-theanina ustvarijo spročeno, stabilno energijo in povečajo produktivnost, brez občutka nervoze in živčnosti, ki ga lahko občutimo po pitju kave.


ZELENI ČAJ IN MATCHA TER HUJŠANJE

Zeleni čaj je znan kot pomoč pri hujšanju; v kombinaciji z zdravo, hranilno bogato hrano in dovolj gibanja lahko zeleni čaj učinkovito pomaga pri izgubi odvečne teže.

A tudi matcha je odlična pomoč pri hujšanju!

Študija, objavljena v American Journal of Clinical Nutrition, je ugotovila, da uživanje matche lahko poveča termogenezo iz normalnih 8-10% dnevne energijske porabe na 35-43% dnevne energijske porabe.


MIREN UM IN ODLIČNA POZORNOST

Pred več tisoč leti je matcha prišla na Japonsko kot pomoč meditacijski praksi. Med dolgimi urami sedenja v meditaciji so menihi pili matcho, da so ohranili pozornost in mirnost.

Tudi moderna znanost je potrdila znanja tradicije. Matcha je bogata z L-theaninom, redko aminokislino, ki dejansko spodbuja stanje sprostitve in dobrega počutja z delovanjem na možganske funkcije.

Med tem, ko lahko stres povzroči beta valove, torej bolj vznemirjeno in razdraženo stanje, L-theanin povzroča alfa valove, ki vodijo v stanje sprostitve in pozornosti. In čeprav je L-theanin prisoten v vseh zelenih čajih, ima matcha nekje 5x večjo vsebnost te kisline kot črni in zeleni čaji.

Dodatna korist L-theanina je, da lahko izboljša spomin in učenje, brez povzročanja občutkov nervoze.  

Če želite izkoristiti predvsem prednosti L-theanina, pa je odličen izdelek, ki vam lahko pomaga med učenjem ali pred izpiti, pomembnimi sestanki in nastopi, tudi Viridianov kompleks L-theanin z meliso, ki pomaga umiri um in občutke nervoze, obenem pa zbistri misli in fokus.

Zvečer pomaga do boljšega spanja, čez dan pa bistri misli in pozornost, brez, da bi uspaval. Če ga boste uživali pred stresnimi situacijami (vodenje sestanka, nastop, letenje, izpiti), ga vzemite 30 minut pred dogodkom, saj deluje izjemno hitro (in učinkovito).

 

Matcha med drugim deluje tudi tako, da: 

- spodbuja metabolizem in pomaga pri kurjenju kalorij

- pomaga razstrupljati telo 

- umirja misli in sprošča telo 

- bogata je z vlakninami, klorofilom in vitamini 

- izboljša razpoloženje in pomaga izboljšati koncentracijo 

- vsebuje vitamin C, selen, krom, cink in magnezij 

- niža sladkor v krvi in holesterol 

 

Če želiš torej izkoristiti vse prednosti matche in zelenega čaja, od topljenja kilogramov, do bolj jasnih misli, večje in bolj stabilne energije, obenem pa tudi bolj mirno jadrati skozi stresne situacije ter za povrhu telo še zaščitit z močnimi antioksidanti, lovilci prostih radikalov, potem je Fushi potentni izvleček zelenega čaja in matche odlična izbira!

Posebnost Fushi zelenga čaja in matche je, da vsebuje potenten izvleček zelenega čaja z minimalno 95% polifenolov, minimalno 45% EGCG in čisti prah matche. 

Vsi Fushi izdelki so biodinamično vzgojeni, niso segrevani in so 100% presni, da zadržijo največjo vsebnost hranil.

 

Bodite nasmejani in ostanite zdravi, 

Diana Vlahinič, TCM

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine
www.or-ca.si

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani