orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Naravni parfumi

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

IMG 9950Januar je mesec, ki za mnoge pomeni nove začetke. Nove zaobljube o bolj zdravem načinu življenja, a volja za njihovo uresničitev žal pri mnogih uplahne običajno že z zadnjimi januarskimi dnevi ;)

Ker je za nami psihično in fizično naporen december, v katerem smo običajno popili več alkohola kot sicer, pojedli več hrane, kot je naše telo potrebuje (in tudi več hrane, ki obremeni naše telo in naše razstrupljevalne organe), se lahko janurja počutimo tudi bolj utrujene, delovanje našega imunskega sistema je slabše, smo brez energije, koža postane pusta, nagubana ali nabrekla in uvela, razpoloženje nam niha in na sebi nosimo nekaj kilogramov več kot bi si želeli.

A vse to so zgolj sporočila telesa; telo nam sporoča, da je preobremenjeno in potrebuje počitek ter osnovna hranila, ki mu bodo pomagala odvesti toksine ven iz telesa in okrepila naše razstrupljevalne organe in razstrupljevalne poti.

BlackSeedOilS temi besedami je olje črne kumine opisal že prerok Mohamed, saj je zaradi svoje kemijske sestave (olje vsebuje več kot 100 aktivnih sestavin) to olje izjemno zdravilno!

Olje črne kumine (Nigella sativa) se uporablja v terapevtske namene že več kot 3.000 let. Zgodovinska pričanja o magičnih semenih, ki zdravijo vse od glavobolov do kožnih težav, infekcij in resnih bolezni, se raztezajo vse od bližnjega vzhoda do Mediterana in Indije. Na bližnjem vzhodu je olje črne kumine prepoznano kot eno najmočnejših protirakavih zelišč, omenja pa ga tudi Koran, kjer ga prerok Mohamed opisuje kot olje, ki zdravi vse, razen smrti.

V starodavnem Egiptu so olje črne kumine uporabljali za izboljšanje prebave, pri prehladih, infekcijah in zobobolu, semena črne kumine pa so našli tudi v grobnici faraona Tutankamona. Priznani grški zdravnik Dioskorid je uporabljal črno kumino pri glavobolih in zobobolih, krščani pa so ga uporabljali za čiščenje parazitov in glist ter pri napihnjenosti.

tcm cravingsPrav vsi imamo, vsaj občasno, večje ali manjše želje po določeni vrsti oz. okusu hrane. Mnogi v trenutkih zakrbljenosti radi posežejo po sladki hrani (čustvo in okus vranice), veliko žensk pa npr. občuti večjo željo po slani hrani tik pred nastopom menstruacije (povezano z meridianom ledvic, ledvice pa so povezane s hormoni).

Telo nam z željo po določenem okusu hrane sporoča in daje namige ter usmeritve, kateri okus potrebujemo, da podpremo določen organ in spravimo telo nazaj v ravnovesje.

veliki omanZ veseljem sporočam, da je na naše poličke prispelo krasno, tradicionalno in ljudsko zelišče, ki je poznano tudi našim krajem in izjemno krepi biopotencial pljuč! :) 

V veliko pomoč bo v jesenskem in pozno jesnskem ter zimskem času, ko je v zraku veliko vlage in so naša pljuča bolj občutljiva, zato se soočamo tudi energetskim defeicitom pljuč ... pestijo nas lahko kašelj in bronhitisi, poslabša se stanje astme, težave pa se lahko zrcalijo tudi v obliki poslabšanja stanja kože; izbruhnejo ekcemi, luskavica ter akne in dematisiti.

Vse te težave so povezane z energetskim deficitom pljuč in debelega črevesja.

ricinusovo oljeSte že slišali za terapijo z oblogami iz ricinusovega olja? 

Obloge iz ricinusovega olja so starodavna tehnika uporabe ricinusovega olja, ki poteka tako, da z ricinusovim oljem prepojeno blago položimo na določene predele kože, za odpravo ali pomoč pri različnih težavah, opisanih v tem članku.

To tehniko tudi danes zelo radi uporabljajo naturopati in holistični zdravilci pri odpravljanju različnih težav, pripravite pa si jih lahko tudi sami, v udobju lastnega doma. 

Potrebujete zgolj kakovostno, hladno stiskano ekološko ricinusovo olje, nekaj starih krp/oblačil, grelno vrečko ali termofor in dobro voljo :) 

Obloge iz ricinusovega olja se najpogosteje uporabljajo za razstrupljanje jeter, z njimi pa si lahko pomagamo tudi pri ...

bigstock Baby And Mama 3615709 862x580Z velikim veseljem sporočamo, da je težko pričakovani novi probiotik Viridian, ki je primeren tudi za novorojenčke in male dojenčke, ter zelo priporočljiv za nosečnice in doječe mame, zdaj končno prišel na naše poličke! :)

Probiotik vsebuje najbolj proučevani sev na svetu, Lactobacillus rhamnosus GG, ki so ga preučevali in njegovo izjemno delovanje dokazovali v več kot 760 znanstvenih in 260 kliničnih študijah!

Lactobacill rhamnosus GG povezujejo z izboljšanjem različnih zdravstvenih stanj, med drugim zmanjšuje simptome razdražene kože, občutljivost na določeno hrano, izboljša prebavo in rast ter razvoj otrok ter deluje protivnetno.

kurkuminlatteZ veseljem sporočam, da je naš najboljši in najbolj okusen, nagrajeni protivnetni napitek, ki smo ga v nekaj dneh popolnoma razprodali, spet na zalogi!

Kaj je kurkumin latte protivnetni napitek?

Gre za krasno, okusno in terapevtsko mešanico, poznano tudi kot "zlato mleko" ali kurkumin latte, ki na telo deluje izjemno, izjemno protivnetno in krepi naše zdravje!

 

1000 omega fat featureOmega-3 maščobne kisline igrajo pomembno vlogo v vsaki celici našega telesa. Sestavljajo celične membrane, ohranjajo delovanje živčnega sistema, zdrave nivoje holesterola in preprečujejo vnetja v telesu.

hujsanjePo objavi članka o delovanju plezajoče lakote, izjemno zdravilne rastline, ki s spodbujanjem delovanja limfe razstruplja telo in posledično vpliva tudi na odpravo celulita, smo dobili v OrCo kar nekaj vprašanj, če imamo morda tudi kakšno zelišče, ki bi pomagalo pri izgubi odvečnih kilogramov. :)

Glede na poletne dni, ki so pred nami je to vprašanje povsem pričakovano :) A prevelika teža ni zgolj "estetski problem", veliko bolj nevarna je zaradi vpliva na naše zdravje! Predvsem zato danes pišem ta članek, v odgovor vsem, ki ste poslali svoja vprašanja in tudi vsem tistim, ki jih niste, a vas ta tema prav tako zanima.

job stressMagnezij je eden najpomembnejših mineralov v našem telesu, saj sodeluje v nekaj sto encimskih procesih telesa, nas pomirja in na naše telo deluje bazično. Kako pomemben je pove že dejstvo, da vsaka celica v telesu potrebuje magnezij. 

Kljub temu pa je v danšanjem času, kljub obilju hrane (in morda prav zato!) njegovo pomanjkanje v telesu vedno večje. Deloma zato, ker ga v telo s prehrano vnesemo vedno manj (k temu botruje dejstvo, da v zemlji zadnjih 50 let močno upada nivo magnezija in zato ga tudi naša hrana ne vsebuje dovolj), deloma zato, ker ga pospešeno izločamo iz telesa zaradi napačne prehrane (velik vnos sladkorjev, rafiniranih živil, mastne hrane in prevelik vnos beljakovin porablja magnezij v telesu), uporabe zdravil (določeni antibiotiki, steroidi, kemoterapevtiki in diuretiki pospešeno izpirajo magnezij iz telesa, zaviralci želodčne kisline pa še dodatno prispevajo k pomanjkljivi absorbciji magnezija iz hrane) in povečanega stresa, zaradi katerega potrebe po magneziju v našem telesu rastejo. 

V nadaljevanju te vabim, da prebereš na kaj bodi pozoren/na, kako prepoznaš znake pomanjkanje in kako si lahko pri tem z magnezijem pomagaš sam/a.

 

 
grelneblaziniceZelo smo veseli, da smo v našo ponudbo dodali tudi Zeliščne grelne vrečke, ki iz telesa, podobno kot moxa, odstranjujejo presežek vlage in hladu, krepijo telo ter delujejo tudi protibolečinsko!
Uporaba zeliščnih grelnih vrečk je vsestranska, kje vse vam lahko pomagajo, pa preberite v nadaljevanju!roseZ veseljem sporočamo, da je k nam prišla popolnoma nova, 100% naravna, ekološka in do potankosti izpopolnjena linija najboljših izdelkov za nego kože izpod rok entuzijastičnih strokovnjakov podjetja 100% Pure! :) Tako zelo vesela sem, da ti jih končno lahko ponudimo, ker sem prepričana, da bo prepričala še tako zahtevno uporabnico ali uporabnika!
 
Izdelki so namreč IZJEMNI! Še več kot to! Vsebujejo zgolj 100% ekološke in aktivne sestavine najvišje kakovosti in so znanstveno formulirani, da pomirjajo, vlažijo, gladijo in izenačijo ten tvoje kože ter jo z izbranimi ekološkimi zelišči tudi zaščitijo. 
 
Da je 100% Pure ena najbolj inovativnih znamk naravne kozmetike zagotovo že veš (če ne, pa je zdaj skrajni čas, da izveš in jo opaziš! ;)), zdaj pa so z novimi formulami in premišljenim izborom najbolj aktivnih, sinergijsko delujočih hranil in sestavin ponovno naredili izdelke, ki nimajo konkurence. :) To boš občutil/a tudi na koži, ki bo po uporabi sijala od zdravja, bo globinsko navlažena, zglajena in obujena!
 
Preberi več ...

brahmi capsules organic 1Imate težave s spominom in koncentracijo? Se težko učite in še težje (za)pomnite? Doživljate občutke tesnobe in napetosti? Poznate brahmi? :)

Brahmi je tradicionalno zelišče vzhodne, naravne medicine in je v uporabi že od približno 5.000 let pred našim štetjem. Kljub temu, da se ga uporablja že tiočletja dolgo, pa se pogosto zgodi, da zahodni svet zanj in za podobna zelišča vzhodnih medicin izve šele, ko se za njih začnejo zanimati znanstveniki in velike korporacije zahodnega sveta, ko začno raziskovati izjemne učinke teh zelišč. 

Delovanje brahmija pa že tisočletja poznajo tudi jogiji, saj jim ta predstavlja hrano za meditacijo. 

Pri mlajših se brahmi priporoča za izboljšanje mentalnih funkcij, povečanje koncentracije, lažjega pomnenja in pri nejasnih mislih, pri starejših pa kot pomoč pri demenci in izboljšanju tako dolgoročnega kot kratkoročnega spomina.

 
Alzheimers-DiseasePrva klinična študija uporabe probiotikov pri ljudeh z Alzheimerjevo boleznijo je pokazala, da se je z uporabo probiotikov izboljšala njihova kognitivna funkcija in presnovno zdravje.

 

Probiotiki (dobre žive bakterije, ki jih uživamo kot prehranska dopolnila) so že dolgo časa znani po svojem učinkovitem delovanju pri težavah s prebavo (predvsem pri diarejah), pri sindromu razdražljivega črevesja, pri vnetni črevesni bolezni, pri težavah z ekcemi, alergijami, pri paradontalni bolezni ...
V znanstvenih krogih pa je bila že nekaj časa znana tudi hipoteza, da bi probiotiki morda lahko izboljšali tudi kognitivne funkcije, saj poteka med črevesno mikrofloro, gastrointestinalnim traktom (prebavno cevjo) in možgani dvosmerna komunikacijska pot in sicer preko živčnega sistema, imunskega sistema in hormonov (tako imenovana mikrobiota-črevesje-možgani-os). Preberi več ... 

 
sunshineKo sem pred nekaj dnevi skozi službeno okno pogledala ven, sem bila prepričana, da je ura že okoli šest zvečer. Ob pogledu na uro pa sem nato presenečno ugotovila, da se komaj približujemo četrti popoldne. 
Dnevi so že kratki in noči dolge. Na poti v in iz službe nas večinoma spremlja že tema. Sonce vidimo bolj ali manj le skozi službena okna, mnoge zimske dni, ko nas objemata sivina in megla, pa tudi takrat ne. In vse to nosi svoje posledice. Če se jih zavedamo, lahko zmanjšamo potencialno škodo, ki si jo s takim načinom življenja lahko pridelamo.

Eden od največjih problemov, vsaj v današnjem (modernem) okolju in v našem geografskem pasu, je zagotovo pomanjkanje vitamina D. Pomanjkanje tega "sončnega" vitamina, ki je v resnici prohormon in se v telesu tvori v aktivno hormonsko obliko, nosi številne posledice za naše zdravje. Psihične in fizične, saj velja vitamin D za najpomembnejši regulator aktivnosti imunskega sistema, ki modificira funkcije približno 450 genov ter 4.500 funkcij imunskega sistema
 
Manjko D vitamina ima lahko zato dejansko katastrofalne posledice za naš imunski sistem. Razvijejo ali poslabšajo se lahko ne le nihanja razpoloženja in depresije, temveč tudi različne degenerativne in kronične bolezni. Preberi več ...

 
probioVeliko pišem o probiotikih, zakaj so pomembni, na kakšen način krepijo naš imunski sistem in kako si lahko z njimi pomagamo. V tokratnem prispevku pa želim na kratko pojasniti, zakaj menim, da prav vsak izmed nas potrebuje terapijo s probiotikom, vsaj 1 x letno. Ja, vsak, tudi jaz in tudi ti ;)
Namreč, nekajkrat se je že pojavilo vprašanje, če menim, da potrebujemo probiotike tudi v primeru, če se dobro prehranjujemo in se trudimo živeti zdravo. Moj odgovor je, da jih potrebujemo. Odvisno od življenskega sloga pa je, kolikokrat na leto je priporočljivo terapijo ponoviti/izvajati, za preventivno krepitev zdravja.
V prispevku preveri tudi s čim si stanje črevesne flore rušimo in kako si lahko pomagamo.

 
healthy-hairČe je v jesenskem času izpadanje las za mnoge nekaj normalnega, pa je močno izpadanje las vseeno lahko pokazatelj notranjega, hormonskega ali vitaminsko-mineralnega neravnovesja, neprimerne prehrane, neprimerne nege ali pa lahko nastopi kot posledica uporabe določenih zdravil (na primer antidepresivov in zdravil, ki se uporabljajo za zdravljenje motenj delovanja ščitnice).
Si želiš močne, goste in sijoče lase? Preveri 7 najpogostejših vzrokov in težav in kako si lahko pomagaš sam-a!
 

 
test-ledvica i960Čas zime, ki se po tradicionalni kitajski medicini začne že v novembru, pripada organu ledvice. Ledvice so povezane z vsemi ostalimi vitalnimi organi, predvsem  z jetri in pljuči. Pravimo, da so ledvice "otrok" pljuč in "mama" jetrom. Če je zdrava mama je zdrav tudi otrok in obratno. ;)

Za kitajsko medicino so ledvice najpomembnejši organ, saj skladiščijo našo življensko energijo. So vrata življenja, saj dajejo energijo celi vrsti drugih sistemov v telesu: žlezam z notranjim izločanjem, ušesom, kostem, zobem, reproduktivnim organom. Hormonsko neravnovesje, depresija, strah in anksioznost - vse to so težave, povezane z deficitom ledvic. 
Ledvice so organ pomlajevanja, dobrega počutja in prenove, povezane so s plodnostjo in ustvarjalnostjo, zato je dober biopotencial ledvic izjemno pomemben za naše počutje in zdravje celotnega telesa ter tudi in predvsem za zanositev! Neplodnost moškega ali ženske je po tradicionalni kitajski medicini vedno povezana z manjkom ledvične enegije, zato za uspešno zanositev in nosečnost vedno krepimo tudi ledvice.

 
137e4dafe0b8b80220e57c96a7887590Počasi se poletni dnevni iztekajo in priprave na jesen, ki bo mnogim otrokom prinesla vstop v vrtec ali šolo, so se že začele. 

Eno najpogostejših vprašanj, ki ga v tem času prejmemo v OrCo je zagotovo, kako naj otroka pred vstopom v vrtec ali šolo čimbolj okrepite, da ne bo podlegel prav vsem virusom, ki se bodo namnoženo širili naokoli ;)

S čim lahko torej otroku okrepimo imunski sistem?

 
does-ibs-cause-lower-right-abdominal-pain-stomach-rumbling-19917V črevesju je sedež našega imunskega sistema in, če je šibko naše črevesje, je šibak tudi naš imunski sistem. Že antični zdravilci so se pri vsakem bolniku najprej posvetili krepitvi črevesja. Njihovo prvo vprašanje je bilo "Kako odvajate blato?"
Zakaj? Zato, ker so vedeli, kar danes pozabljamo. Da je ključno, da toksini v našem telesu ne zastajajo, da ne povzročajo avtointoksikacije tkiv in da hrano, ki smo jo zaužili, tudi pravilno predelamo in absorbiramo. 

Naše življenje ni odvisno od tega, kar pojemo, temveč predvsem od tega, kar absorbiramo! 
Torej je ključno, da najprej okrepimo črevesje, da okrepimo imunski sistem in se bo posledično tudi vsa zdrava hrana pravilno absorbiralaVeč o pomembnosti črevesja sem zapisala v članku na blogu: Probiotiki - Za življenje!
Ob tem pa je naslednje vprašanje, ki se poraja: ali so vsi probiotiki enako dobri in učinkoviti? Ali je vseeno, kateri izdelek izberem? .

 
13901351 818422848294479 6405314220902761509 nPrav vsi poznamo občutek, ko se izjemno veselimo dopusta, da se bomo lahko sprostili in spočili ter dopustniške dni preživljali v miru ali aktivno, med raziskovanjem tujih mest in dežel. Nihče od nas si takrat ne želi prebavnih težav, ki bi mu kvarile dopustniške dni. A prav to se pogosto zgodi.
 
10847792 390254141137274_2271660579662257888_nSonček se je zadnje čase resda bolj skrival, a mi se vseeno s polno paro pripravljamo na poletje, ki nam ga olbjubljajo že v prihajajočih dneh! :) 
Naše nove in popolnoma naravne 100% Pure sončne kreme smo vam že predstavili, zdaj pa vas spomnimo le še na S.P.F. profaktorje z astaksantinom iz linije Viridian Nutrition, ki so nas lansko poletje popolnoma navdušili! Kaj so S.P.F. profaktorji in zakaj so tako učinkoviti in kako vam lahko v sončnih dneh, ki so pred nami, pomagajo?  
 
bingimagespinkribbonKljub vsem napredkom sodobne medicine je človeštvo vse bolj bolno. Vsako minuto umre za rakom 11.8 ljudi na svetu. To je 708 ljudi na uro, 16.992 ljudi na dan, 516.840 ljudi na mesec in 6.202,080 ljudi na leto.

Čas je, da se vprašamo "Kaj ne delamo prav?" Stanje, v katerem smo se znašli ni in ne sme biti sprejemljivo.

Vsaka bolezen je sporočilo našega telesa, da nismo v ravnovesju (fizično, psihično, energijsko - navsezadnje je vse troje povezano). Telo nam pošilja signale vsak dan. Vsak trenutek. Tedne, mesece, leta, a jih žal ne vidimo in ne prepoznamo, ker nismo naučeni poslušati telo. Ne zbolimo čez noč. Rak in druge degenerativne bolezni ne nastanejo čez noč. Kitajska medicina uči, da telo 7 let sporoča simptome, preden se manifestira bolezen. Vsaka bolezen napreduje v svojem destruktivnem ciklu čez 7 različnih stopenj, preden razvijemo degenerativne patologije.

Vse kar pojemo se transformira v energijo. Hrana nam daje energijo, energija je življenje. Ko ni energije, umremo. Danes vemo, da rak živi v kislem okolju. In prav z napačno prehrano, napačnim življenskim slogom in nespoštovanjem naravnih ciklov narave, del katere smo tudi mi, svoje telo privedemo v stanje zakisanosti. Ko je naše telo zakisano, smo v stanju acidoze in zbolimo.

 
jetraPomlad je čas, ko krepimo svoja jetra. Po tradicionalni kitajski medicini se je le ta začela že v začetku meseca februarja, sončni žarki zadnjih dni, pa to, da smo v resnici že v pomladi, le še potrjujejo.

Ker letni čas pomladi priprada jetrom, je zdaj popolni trenutek, da se posvetimo njihovi krepitvi. Ne razstrupljanju kot takemu, temveč krepitvi, saj bomo na ta način podprli naravi proces regeneracije in jetrom pomagali, da lažje predelajo in izločijo toksine iz telesa.

 
ananasAli poznate bromelain? :) Mi ga obožujemo! 
Ne le zato, ker odlično pomaga v boju proti celulitu, temveč tudi zato, ker ima številne pozitivne lastnosti na naše zdravje. Pomaga nam lahko pri prebavi, vnetjih, težavah z žilami in drugih težavah, ki smo jih napisali v prispevku.
 
grelneblaziniceZelo smo veseli, da smo v našo ponudbo dodali tudi Zeliščne grelne vrečke, ki iz telesa, podobno kot moxa, odstranjujejo presežek vlage in hladu, krepijo telo ter delujejo tudi protibolečinsko!
Ampak, "zeliščna grelna vrečka - poleti?" se zdaj zagotovo nekateri sprašujete! :) Ja, tudi poleti - preberite več v nadaljevanju! :)

 

 
omega3Najbolj čisto, aktivno in naravno vegansko Omega-3 olje z DHA in EPA maščobnimi kislinami je tu! :)

Po dolgem raziskovanju in iskanju res najbolj čiste oblike veganskega Omega3 olja z DHA+EPA verigama, nas je Viridian ponovno presenetil in ustvaril izdelek, ki smo ga sami dolgo iskali - čisto Omega3 olje z dha in epa verigami, ki ni pridobljeno iz rib in je obenem brez kakršnihkoli polnil, gostil in emulgatorjev ter drugih sestavin, ki jih mi v izdelkih, ki jih ponujamo, ne želimo. ;)
 
10885558 782059101847147 2099541246167472237 nPisali smo že o neverjetnih uspehih zdravljenja različnih avtoimunih obolenj z vitaminom D, v naslednjem prispevku pa večjo pozornost usmerjamo na vitamin D v povezavi z rakavimi obolenji.

Epidemiološke študije dokazujejo, da je kar 40-75% populacije v pomanjkanju vitamina D, v obdobju, ko žarki sijejo na zemljo pod ostrim kotom, od oktobra do aprila, pa naj bi se ta ocena povzpela celo na 90% zdrave populacije. Mnogo strokovnjakov je zato mnenja, da lahko govorimo o epidemiji in pandemiji pomanjkanja vitamina D.

Raziskave zadnjih let so dognale, da ima telo s pomočjo vitamina D sposobnost, da se bori proti mnogim kroničnim boleznim - to je vzbudilo zanimanja mnogih znanstvenikov, še posebej zaradi možnosti, ki jih ta "sončni vitamin" nudi v preprečevanju in odpravi različnih oblik avtoimunih in vnetnih obolenj in pri številnih vrstah rakavih obolenj.

Mnoge študije so pokazale, da obstaja močna povezava med vitaminom D in več kot 19 različnimi in najbolj pogostimi oblikami raka (rak prsi, rak črevesja, rak prostate, rak pljuč, rak trebušne slinavke, rak maternične sluznice, rak jajčnikov ...).   Teorije, ki povezujejo pomanjkanje D vitamina z rakom, so bile testirane in potrjene v več kot 257 epidemioloških študijah.

 
 
IronDeficiencySymptomChecker720Ste utrujeni? Izčrpani? Vas pestijo glavoboli, imate težave z rabijanjem srca, anksioznostjo in vrtoglavico?

Eden najpomembnejših mineralov v telesu, ki igra ključno vlogo pri našem počutju je železo. Zanj vemo vsi, a simptome njegovega pomanjkanja večinoma ne poznamo prav dobro, kljub temu, da je prav pomanjkanje železa lahko razlog za naše slabo počutje in utrujenost.

Pomanjkanje železa je eden najpogostejši prehranskih deficitov in večinoma prizadane bolj ženske kot moške. Železo je ključno pri produkciji hemoglobina, ki se nahaja v rdečih krvničkah in opravlja nalogo, da po telesu prenaša kisik. Brez njega zato lahko trpi celotno telo in pomanjkanje železa lahko vodi do anemije.

 
moksaorcaMoxa izvira iz Kitajske in je 100% naravna ter povsem neinvazivna "zeliščna cigara", moxanje pa lahko izvajamo na vseh ljudeh: odraslih, otročkih in starostnikih.
 
Moxa telo predvsem razsluzi in okrepi - okrepi imunski sistem, organe pa prekrvavi in ogreje ter s tem dovaja toploto in energijo v telo. Kadarkoli nas zebe ali imamo hladen določen predel telesa, takrat tam vedno izgubljamo energijo, kar ni vredu.
Sluz v telo vnesemo z nepravilno prehrano (mlečni izdelki, pšenica, sladkor ...), vlago v stanovanju, uporabo zdravil, s stresom itd... Ko se bomo razsluzili, se bo okrepil imunski sistem, imeli bomo več energije, manj nas bo zeblo in tudi zanositev je lažja, če je telo razsluzeno. Več o moxi in moxa terapiji pa preberite v nadaljevanju.
 

 
sacc boulSaccharomyces Boulardii - izjemno učinkovit probiotik proti kandidi, vnetjem (vaginalnim, vnetjem mehurja ...), diareji (ne glede va vzrok) in razraščanjem patogenov.

Za zdravo črevesje in spodbujanje zdravega imunskega sistema.

 
workoutVeganski proteini postajajo vse bolj priljubljeni, tudi med nevegansko (športno) populacijo. Ampak, ali so res tako učinkoviti, kot sirotkini?

Znano je, da proteinski šejk po treningu pomaga oblikovati mišice, topiti maščobo in izboljšati učinkovitost in regeneracijo.

Proteinska dopolnila se običajno delijo na živalske proteine (sirotka) in rastlinske proteine (riževe, grahove ..). Večina študij je opravljenih na sirotkinih proteinih, ki so do zdaj veljala za superiorna, saj so bogata z razvejano verigo aminokislin (BCAA).

 

 
pljucaObodobje pozne jeseni po tradicionalni kitajski medicini, pripada organu pljuča (Zang organ), njegov podrogan pa je debelo črevo (Fu organ).
 
Sem posledično uvraščamo, polegdihal in črevesja, tudi imunski sistem, saj je njegovsedež prav v črevesju. V tem času smo zato bolj dovzetni za vse vdore patogenov, a če je imunski sistem močan in je energija pljuč dovolj močna, se bomo pred tem uspešno ubranili.
 
Močna pljuča in debelo črevobodo preprečili tudi zimske bolezniin poskrbeli zaenergetsko močna ledvica, ki nas bodo branila v zimskem času. 
 
Patologije, povezane s pljuči zajemajo,različne težave s kožo, kot so luskavica, atopični dermatitis, izsušenost kože, las in sluznice, astma dispneja ter ...

 
antibioticsZadnja raziskava je pokazala, da lahko uživanje antibiotikov spremeni stanje črevesne flore tudi za 1 leto!

Študija je s tem v ospredje ponovno postavila tudi problematiko prepogoste uporabe in zlorabe antibiotikov, tako s strani pacientov, ki verjamejo da je antibiotik rešitev za vse bolezni, kot tudi zdravnikov, ki mnogokrat antibiotik predpišejo tudi, ko le ta ni nujno potreben.

 
betaglucanJesen je odločno zakorakala v naš naše kraje in topli puloverji so že zasedli prva mesta na poličkah omar ;) Začeli so se tudi prvi prehladi, viroze, vročična stanja, smrkanje in kihanje, zato vam tokrat razkrivamo enega naših najljubših izdelkov, s katerim si pomagamo pri tovrstnih težavah oz preprečimo, da do njih sploh pride.


V OrCi smo povsem navdušeni nad učinkovitostjo 1,3 - 1,6 Beta-Glucana, ki vsebuje tudi vitamin C, D in cink in res izjemno okrepi imunski sistem, deluje preventivno in kurativno in nam pomaga k močnejšemu imunskemu sistemu, na svojstven način, ki ni imunostimulatoren.

Dnevno uživanje lahko pomaga zmanjšati možnost okužb zgornjih dihal, še posebej tistih, ki nastopijo kot posledica povečanega psihičnega in fizičnega stresa. 1,3 - 1,6 beta glucan je sicer naravno prisoten v rastlinah, kot so gobe in ima zgodovinsko in tradicionalno uporabo za imunost. Znane medicinske gobe so tako učinkovite in zdrave prav zaradi vsebnosti beta glucana.
 

 
rhodiolaSeptember je s svojimi jesenskimi temperaturami in barvami dokončno napovedal slovo poletju in dobrodošlico jeseni! :) Pa vi, ste že pripravljeni na nova učenja in delovne obveznosti? ;) Mi si pri tem pomagamo z eno in edino, Rhodiolo! :)

Rhodiola ne deluje izjemno le na nižanje kortizola in umirjanje preobremenjene nadledvične žleze, ampak ima, kot eno najbolj raziskanih, adaptogenih zelišč na svetu, tudi izjemen učinek na spomin, učenje in delovno storilnost!
 

 
vitamindNeverjetni uspehi dr. Cicera Galli Coimbroa (specijalista nevrologa z subspecializacijo interne medicine, docentom in doktorjem znanosti na katedri za eksperimentalno nevrologijo medicinske fakultete v Brazilji) pri zdravljenju avtoimunih obolenj, s poudarkom na multipli sklerozi, z visokimi dozami vitamina D.  

Poleg multiple skleroze, kjer imajo pri nekaj tisoč zdravljenih pacientih 95% uspešnost zdravljena z vitaminom D, vključno s prilagojeno prehrano (brez mlečnih izdelkov in z dovolj hidracije), imajo praktično 100% uspehe tudi na področju zdravljenj kronove bolezni, ulcerioznega kolitisa, psorijaze, vitiliga, sistemskega lupusa, revmatoidnega artritisa, Hashimota, diabetesa tipa 1 ... 


 

 
dquTi težave povzroča boleča menstruacija, premočne krvavitve ali neredna menstruacija? Težave s plodnostjo, hormonskim neravnovesjem ali slabokrvnostjo? Težave v menopavzi? Pri vsem tem je lahko v veliko pomoč, poleg primerne prehrane, tudi zelišče Dong Quai (angelika), ki je visoko cenjeno v tradicionalni kitajski medicini.

Sloves angelike v Aziji je skoraj tako močan, kot je sloves njihovega najbolj uporabljenega zelišča, ginsenga, v tradicionalni kitajski medicini pa velja kot ena najpomembnejših ženskih rastlin, čeprav je lahko v veliko korist tudi moškim.

 

 
DSC03187S probiotiki lahko sebi in otrokom okrepite imunski sistem, uničite patogeno kandido in si pomagate oz. odpravite sindrom propustnega in/ali radražljivega črevesja, hormonsko neravnovesje, težave s holesterolom, težave s kožo ...

Če želimo okrepiti svoj imunski sistem, preprečiti prehlade, angine, gripe, alergije in druge bolezni, tudi avtoimune, degenerativne in psihične, moramo najprej okrepiti svoje črevesje, saj se tam nahaja sedež imunskega sistema! 
 

 
guthealth-smallV naši mikrobioti oz. črevesju se nahaja sedež našega imunskega sistema. Več o tem kako s probiotiki krepimo imunski sistem smo napisali v članku Probiotiki - za življenje!

Zdaj pa si na kratko poglejmo nekaj najpogostejših težav, ki lahko nastanejo kot posledica črevesne disbioze, torej neravnovesja bakterij v naši mikrobioti.

 

 
enhancedrhodiolaMočna, sinergijska mešanica najbolj raziskanih adaptogenov, ki vsebuje sibirski ginseng, ashwagandho, sladki koren, šisandro in rhodiolo v standardizirianih izvlečkih.
Za zaščito imunskega sistema, pomoč pri vsakodnevnem soočanju s stresom, za boljši spomin in okrepitev izčrpane nadledvične žleze.

 
ultimativebeautycomplexŽe samo ime pove, čemu je ta kompleks namenjen, skrben izbor sestavin in končni efekt na vaše lase, kožo in nohte pa vas bo popolnoma prepričal! :)

Pomaga učinkovito preprečiti izpadanje las, deluje proti gubam in pomaga k močnim nohtom!

 
5060003594642Napihovanje, napenjanje in neprijeten občutek v črevesju ter težave povezane z zaprtjem in diarejo, so splošni znaki IBS - sindroma razdražljivega črevesja, ki žal povzroča težave vedno več ljudem. 

ProCare mešanica skrbno izbranih sevov je v študijah potrdila svoje delovanje in pokazala izjemno učinkovitost pri težavah IBS (sindroma razdražljivega črevesja) in nekaterih drugih težavah, opisanih v nadaljevanju. 

 

 
cistakozaS sončnimi dnevi, ki s seboj prinašajo poletna oblačila brez rokavov in odprtimi hrbti dobimo v OrCi tudi vedno več vprašanj, kako si pomagati pri težavah z mozolji na hrbtu, rokah in vratu.

Po tradicionalni kitajski medicini, čez področje rok in hrbta potekata med drugim meridiana debelega in tankega črevesja, čez vrat pa se na področje obraza proti nosu nadaljuje meridian želodca, kar jasno nakazuje, da se temelj rešitve, kot vedno, skriva v primerni in zdravi prehrani. :)

 
KNEIPPOdlična pomoč pri krepitvi srca in telesa, ter kot prava osvežitev, deluje tudi Kneipp terapija s hladnimi oblivi. V članku vam razkrijemo kako jo pravilno izvajati in vas vabimo, da jo preizkusite, saj vas bo zagotovo navdušila vsaj toliko, kot je tudi nas! :)

 
SRCEPoletje je že po svoji naravi čas dobre volje, veselja in veselih dni. In tudi po tradicionalni kitajski medicini, času poletju pripada čas SRCA :) To je obdobje, ko moramo posebno pozornost nameniti prav krepitvi srca in ga zaščititi - tako kot pred vročino in pripeko zaščitimo našo kožo, da nismo opečeni, moramo znotraj nas zaščitit tudi srce - da bo le to dobro delovalo in oskrbovalo vse naše organe s krvjo.

In prav kri je tista, kateri moramo nameniti posebno pozornost. Zaradi neprimerne prehrane, pitja premalo in premrzle vode in nepravilnega življenskega sloga, se začne naša kri gostiti. Bolj je kri gosta in visokozna, večje težave ima pri črpanju in prenašanju krvi naše srce, ki je mišica in se zato ob črpanju goste krvi bolj utrudi in še bolj segreva (pregreva!). Na dolgi rok to lahko privede do velikih težav, med drugim tudi infarkta.

Zato je prav, da se poleti poslužimo nekaj preprostih, učinkovitih in telesu prijaznih nasvetov, ki bodo delovali od znotraj in se zrcalili navzven z zdravjem, dobrim počutjem in veliko energije. ;)

 
1460985 10153459767423846_9194884730538051283_nČe menite, da je celulit sestavni del vas, brez katerega ne morete - se motite! :)

V OrCi imamo zadnje mesece pravo navdušenje s strani naših strank, ki z našimi nasveti že veselo in samozavestno smukajo v kratke oblekice in kopalke, brez dolgoletnega spremljevalca, g. celulita! ;)

 
b12Pekoč jezik in sluznica, mravljinčenje in odrevenelost zgornjih in spodnjih udov, okorne in utrudljive roke, utrujenost, tahikardija, poslabšanje ali izguba vida, slabokrvnost (megaloblastna anemija), težave z ravnotežjem, omotica, okvare možganov, hrbtenjače in živcev, tudi uhajanje vode in blata, demenca ... pomanjkanje energije, utrujenost, brezvoljnost, apatija, ...
Pri majhnih otrocih pa razdražljivost, neješčnost, brezvolja, nazadovanje v razvoju, izgube sposobnosti za izvajanje že pridobljenih spretnosti (npr. otrok ne zmore več sedeti brez opore...), zmanjšana sposobnost komuniciranja, ustavljanje rasti in ustavljanje pridobivanja na teži ..

 
rho1Ekološka Rhodiola - Rožni koren: Adaptogeno zelišče, ki umirja preobremenjeno nadledvično žlezo, izboljša spomin in pomaga pri učenju, topi maščobo in daje energijo! :)

 
test-ledvica i960Čas zime, ki se po tradicionalni kitajski medicini začne že v novembru, pripada organu ledvice. Ledvice so povezane z vsemi ostalimi vitalnimi organi, predvsem  z jetri in pljuči. Pravimo, da so ledvice "otrok" pljuč in "mama" jetrom. Če je zdrava mama je zdrav tudi otrok in obratno. ;)


Za kitajsko medicino so ledvice najpomembnejši organ, saj skladiščijo našo življensko energijo. So vrata življenja, saj dajejo energijo celi vrsti drugih sistemov v telesu: žlezam z notranjim izločanjem, ušesom, kostem, zobem, reproduktivnim organom. Hormonsko neravnovesje, depresija, strah in anksioznost - vse to so težave, povezane z deficitom ledvic. 

Ledvice so organ pomlajevanja, dobrega počutja in prenove, povezane so s plodnostjo in ustvarjalnostjo, zato je dober biopotencial ledvic izjemno pomemben za naše počutje in zdravje celotnega telesa ter tudi in predvsem za zanositev! Neplodnost moškega ali ženske je po tradicionalni kitajski medicini vedno povezana z manjkom ledvične enegije, zato za uspešno zanositev in nosečnost vedno krepimo tudi ledvice.

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje

getresponse


Izdelava spletne strani