orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

Sena v prahu - body art kakovost (100g)

Sena v prahu - body art kakovost (100g)

Prodajna cena: 14,90 €
Opis

Čisti puder posušenih listov senne, body art kakovosti, brez vsakršnih primesi, laboratorijsko pregledan, 100% naravni proizvod.

Sena - Cassia Obovata, je zdravilna rastlina, ki vsebuje zlato-rumen pigment. Senin puder je podeben kani in je odličen balzam, ki naredi svetleče in goste lase ter zdravo lasišče.

Če senin puder zmešamo samo z vodo in jo uporabimo v roku 1 ure, se barvilo ne bo sprostilo in obarvalo las ampak bo sena delovala kot odličen regenerator za lase, ki so uničeni od belil (peroksid). Prah sene vsebuje veliko antrakinonov in krizofanske kisline, ki delujejo proti glivicam in bakterijam ter mikrobnim boleznim. Krizofanska kislina pa je tudi barvilo, ki daje zlato barvo in če seni dodamo limono podobno kot kani bo na enak način tudi sena obarvala lase zlato rumeno (deluje na svetlejših laseh, temnih las ne more svetlit).


Splošno o Seni

Pod imenom Sena najdemo zelo široko paleto (okoli 260) cvetnic iz družine Fabaceae. Najbol poznana je Senna alexandrina, ki že stoletja zavzema vidno mesto v tradicionalni ayurvedski medicini. Vsebuje antrakinone kot aloe vera, rabarbara in noni sok ter glukozide. V sodobni medicini se uporablja kot odvajalo. Prvo izolacijo resveratrola (antioksidant) so znanstveniki izvedli pri preučevanju te rastline. Senna italica (cassia obovata) pa se uporablja za nego las. Velikokrat jo komercialno označujejo kot “naravna kana” ali “brezbarvna kana”. Vsebuje vrsto antrakinona (chrysophanic acid), ki je barvna molekula in daje zlato rumeno barvo. Enako barvno molekulo najdemo tudi v koreninah rabarbare.
 

Zakaj uporabljati seno za nego las?

Je najodličnejši negovalec las, ki daje lasem volumen, prožnost, svilnat otip in zlat lesk. Zelo je dobrodejna tudi za lasišče, še posebno, če se bojujemo s prhljajem ali glivičnim obolenjem lasišča.

Kako jo uporabljati?

Zmešamo prah čiste Sene z zadostno količino tople vode, da dobimo gladko zmes gostote jogurta. Lase razdelite na posamezne dele in nanesite dobljeno zmes na lasišče. Po nanosu lasišče prekrijte s prozorno folijo za živila in seno pustite delovati 1 uro. Po 1 uri nanos izperite s tušem in lase umijte z naravnim šamponom. Vaši lasje bodo po tretmaju svileni, gosti in svetleči. Ta tretma naredite 1x mesečno.


Kako pobarvate sive in obledele blond lase?

Prah sene zmešajte s sokom limone in toplo vodo v zmes gostote jogurta in jo pustite stati najmanj 12 ur. Zmes nanesite na lase enako kot je opisano zgoraj za zdravljenje las in lasišča. Lase zaščitite s prozorno folijo za živila in nanos pustite delovati 3 ure. Po tem času lasišče izperite s tušem in umijte z naravnim šamponom. Po tretmaju boste imeli enako kakovost las kot pri tretmaju za zdravljenje, samo, da boste imeli še lepo zlato barvo las, kot ste jo imeli v mladosti.

Mnenja

ponedeljek, 07 november 2016
Seno uporabljam ob težavah s prhljajem. Po uporabi sene so lasje nahranjeni in lasišče ni srbeče. Je pa potrebno delati obloge s seno 1x tedensko cca. 1 mesec oz. dokler težave s prhljajem ne izginejo.
TanjaLoncar
petek, 04 november 2016
Seno uporabljam kot barvo (ne kot tretma, razen, če res nimam časa). Čeprav imam temne lase in jih zato ne obarva, so po uporabi sene bolj sijoči in imajo več volumna - to je zame največji plus, edini minus pa je vonj, vedno znova upam, da se ga bom navadila, pa mi je še kar neprijeten. Vseeno se zagotovo splača malo potrpeti. ;)
nisa

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani