orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

Amla v prahu - body art kakovost (100g)

Amla v prahu - body art kakovost (100g)

Prodajna cena: 14,90 €
Opis

Čisti puder posušenih plodov indijske kosmulje, body art kakovosti, brez primesi, laboratorijsko pregledan, 100% naravni proizvod.
 

Splošno o Amli: Amla ali Indijska kosmulja je ajurvedska zdravilna rastlina. V naravi raste kot drevo visoko 8 do 18 metrov. Zdravilni so plodovi, ki so podobni kosmulji, ki raste tudi pri nas. Novejše znanstvene raziskave kažejo, da imajo amlini plodovi antivirusno in antimikrobno delovanje. Ajurvedska medicina jo uporablja že tisočletja kot močan antioksidant, ker je bogata z vitaminom C (cca 445mg/100g) in tanini (45%) poleg tega vsebuje flavonoide, lipide in druga esencialna olja. Indijke jo tradicionalno uporabljajo tudi za odpravljanje problemov z lasiščem in nečisto kožo.

 

Plodove amle oberejo in jih posušijo ter zmeljejo. Dobljen prah trikrat presejejo, da dobijo body art kvaliteto pudra. Puder lahko uporabljamo za napitek, obrazne maske ali pa za zdravljenje lasišča in las. Zaradi antioksidantnih lastnosti poživlja delovanje imunskega sistema, lasnih mešičkov in delovanje kože. Lasje postanejo bolj prožni in močni, ter ne izpadajo. Ženske, ki amlo uporabljajo redno, kot terapijo, pa zagotavljajo, da se osivelim lasem povrne tudi naravni pigment. Poleg tega lase postanejo svilnati in bleščeči, lasišče pa čisto in zdravo. Amla ima zelo veliko taninov, zato se jo meša tudi z naravnimi barvili za lase, kot sta kana in indigo. Amlo uporabljamo v tej kombinaciji takrat kadar želimo dobiti rjave odtenke las.
 

Priprava paste za lasišče:

Zmešajte amlin puder z določeno količino tople vode, da dobite pasto podobno jogurtu. Pasto pustite stati 15 minut in jo nato nanesite na lasišče, kot bi si barvale lase s kano ali indigom. Po nanosu paste na lase in lasišče, glavo ovijte s prozorno folijo za živila in pustite delovati 1 uro. Nato si glavo umijete.

 

Priprava paste za obrazno masko:

Vzemite zvrhano žlico amle in jo zmešajte s toplo vodo, da dobite zmes podobno jogurtu. Pasto pustite stati 15 minut. Po 15 minutah si na obraz nanesite pasto in jo rahlo masirate po obrazu, kot bi si nanašali piling. Pustite jo delovati od 5 do 10 minut, nato si umijete obraz. Taka čistilna maska je odlična za delovanje nečiste kože, deluje antioksidantsko in antibakterično.

Mnenja

ponedeljek, 07 november 2016
Ko se zdi, da lasje rabijo nekaj poživitve, nanesem amlo. Lasje so mehkejši, lepšega in bolj zdravega sijaja.
Sassas
nedelja, 06 november 2016
V kombinaciji s kano uporabljam za barvanje las. Zelo zadovoljna z barvo. Uporabljam pa jo tudi kot masko za obraz - koža je bolj sijoča in napeta. Ne maši por in mi je zato še toliko bolj super :)
klaras
petek, 04 november 2016
Jaz nisem opazila izboljšanja pri izpadanju las, ampak tudi nisem dovolj redno uporabljala amle ... razmišljam, da bi si rajši kupila olje, saj sem bolj lene narave kar se tiče teh lasnih mask in mislim, da bo uporaba olja preprostejša.
Mitika
sreda, 21 avgust 2013
Super zadeva, naj vam jo nekdo drug daje na lase, ker drugače boste doživeli živčni zlom, saj se sproti strjuje in ne boste mogli sami. =D Opazila sem takojšnje izboljšanje las in lasišča, priporočam da se po uporabi namakate v kadi, saj bo celo vaše telo potem v amli, ko bo šla z las. Jo pa tudi pijem vsak dan, si zmešam eno žličko v 2 dcl vode (ni ravno najboljšega okusa, ni pa tudi grozen okus, je kar za zdržat). Res fantastična zadeva, si bom kar redno kupovala. =)
anjuška

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani