orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

Vitamin D3 (60 kapsul)

Vitamin D3 (60 kapsul)

Prodajna cena: 18,95 €
Opis

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekratko, se posledice pomanjkanja vitamina D kažejo kot vedno večje pojavljanje rahitisa.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorejm 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sporosobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D.

Znanstveniki zato svetujejo, da ljudje, ki se večino dnevnega časa zadržujejo v notranjih prostorih, nujno pa tudi vse nosečnice in doječe matere ter starejši od 65 let in vsi otroci med 6 meseci in 5 leti, poskrbijo za svoje potrebe po vitaminu D v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu.

 

Sestava:

Vitamin D3 (2000IU) 50ug (veganski vitamin D3 pridobljen iz lišajev Lichen), v osnovi kalčkov alfaalfa. Rastlinska kapsula.

 

Preberi tudi:

- Vitamin D in rak

- Izjemni uspehi zdravljena avtoimunih obolenj z vitaminom D!

 

Vsa Vitamin D Viridian prehranska dopolnila so veganom prijazna.
Viridian vitamin D3 je pridobljen iz lišajev.

 

Deklaracija:
vitD60

 

VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.

 

Mnenja

torek, 10 maj 2016
Ker so se navade ljudi precej oddalile od "naravnega" življenja (ker veliko delamo, smo malo na soncu in malo v stiku z zemljo) potrebujemo za optimalno zdravje tudi kakšen dodatek vitaminov, in s tem ni nič narobe :). Ker sem že velikokrat slišala, da je pomankanje vitamina D veliko, sem se ga odločila dodajat k prehrani. Če se slučajno ne preselim v bolj tople in sončne kraje, bom z dodajanjem vitamina D definitivno nadaljevala! :)
Concolor
torek, 10 maj 2016
Bila sem prepričana da imam dovolj vitamina D, ker sem veliko na soncu, ampak žal ni tako, vsi ga potrebujemo dosti več zaradi narave dela, ki zahteva vse večje obremenitvve. Hvaležna da se se poznaimla kako koristen je ta vitamin pri raznoraznih težavah... Super izdelek!!
tinarav
ponedeljek, 09 maj 2016
Super izdelek! Oba s partnerjem sva zaznala občuten dvig energije ob jemanju D3. Vpliva tudi na bolj pozitvno razpoloženje! :)
Dashi
sobota, 30 april 2016
Super izdelek! Iz radovednosti sem 11.11.2015 dala kri, da so mi izmerili vrednosti vitamina D. Imela sem ga porazno nizko: 29,1 μg/L (s tem, da sem vsako leto vsaj 14 dni na morju!). Optimalne vrednosti (glede na študije in zdravnike, ki se ukvarjajo z vitaminom D) so pa med 50 in 80 μg/L! Zato sem začela jemati 1 kapsulo na dan (2.000 IU). Po 3 mesecih sem zopet dala kri in sem bila šokirana nad še vedno nizkimi vrednostmi: 31,8 μg/L. Po posvetu z Diano sem pojačala dozo na 3 kapsule na dan (6.000 IU) in dodala še magnezij zjutraj in zvečer po eno kapsulo, skupaj 600mg magnezija (Viridian, Aktiven magnezij). Po 2,5 mesecih sem zopet dala kri in končno imela optimalne vrednosti: 62,3 μg/L! :D Zakaj je pomemben magnezij? Ker pretvori vitamin D v aktivno obliko. Priporočam vsem dodajanje in Dja in magnezija. Hvala, da obstajate OrCa, da imamo na voljo veganske izdelke in da nam stojite ob strani z vsemi nasveti! :)
Sunliongy

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani