orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

Vitamin D3 (150 kapsul)

Vitamin D3 (150 kapsul)

Prodajna cena: 39,95 €
Opis

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekratko, se posledice pomanjkanja vitamina D kažejo kot vedno večje pojavljanje rahitisa.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorejm 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sporosobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D.

Znanstveniki zato svetujejo, da ljudje, ki se večino dnevnega časa zadržujejo v notranjih prostorih, nujno pa tudi vse nosečnice in doječe matere ter starejši od 65 let in vsi otroci med 6 meseci in 5 leti, poskrbijo za svoje potrebe po vitaminu D v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu.

Preberi tudi:

- Vitamin D in rak

- Izjemni uspehi zdravljena avtoimunih obolenj z vitaminom D!

 

Vsa Vitamin D Viridian prehranska dopolnila so veganom prijazna.
Viridian vitamin D3 je pridobljen iz lišajev.

Deklaracija:

vitD150

 VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.

 

Mnenja

torek, 18 april 2017
Zelo priporočam, meni je všeč ker je vitamin pridobljen iz lišajev. Zaradi zdravstvenih razlogov, sem testirala vit D3. Izvid je bil katastrofalen: 8 μg/L. slabe 4 mesece sem jemala 4.000 IU na dan. Testiranje je pokazalo 28 μg/L D vitamina v krvi. Zdaj bom jemala 8.000 IU na dan, dokler ne pridem na optimalno raven, vsaj 50 μg/L. Seveda sem tudi jaz jemala zraven magnezijev citrat.
romanar
ponedeljek, 07 november 2016
Super izdelek! Iz radovednosti sem 11.11.2015 dala kri, da so mi izmerili vrednosti vitamina D. Imela sem ga porazno nizko: 29,1 μg/L (s tem, da sem vsako leto vsaj 14 dni na morju!). Optimalne vrednosti (glede na študije in zdravnike, ki se ukvarjajo z vitaminom D) so pa med 50 in 80 μg/L! Zato sem začela jemati 1 kapsulo na dan (2.000 IU). Po 3 mesecih sem zopet dala kri in sem bila šokirana nad še vedno nizkimi vrednostmi: 31,8 μg/L. Po posvetu z Diano sem pojačala dozo na 3 kapsule na dan (6.000 IU) in dodala še magnezij zjutraj in zvečer po eno kapsulo, skupaj 600mg magnezija (Viridian, Aktiven magnezij). Po 2,5 mesecih sem zopet dala kri in končno imela optimalne vrednosti: 62,3 μg/L! :D Zakaj je pomemben magnezij? Ker pretvori vitamin D v aktivno obliko. Priporočam vsem dodajanje in Dja in magnezija. Hvala, da obstajate OrCa, da imamo na voljo veganske izdelke in da nam stojite ob strani z vsemi nasveti! :)
Sunliongy

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani