orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

Tekoči vitamin D3 (50ml)

Tekoči vitamin D3 (50ml)

Prodajna cena: 16,95 €
Opis

Tekoča oblika vitamina D3 se nahaja v priročni embalaži - steklenički s kapalko - in ponuja 2000IU vitamina D3 v 0.5ml. Veganskemu D3 je za boljši okus dodano malo naravnega pomarančnega olja, ki poskrbi za nežen priokus.

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekratko, se posledice pomanjkanja vitamina D kažejo kot vedno večje pojavljanje rahitisa.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorejm 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sporosobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D.

Znanstveniki zato svetujejo, da ljudje, ki se večino dnevnega časa zadržujejo v notranjih prostorih, nujno pa tudi vse nosečnice in doječe matere ter starejši od 65 let in vsi otroci med 6 meseci in 5 leti, poskrbijo za svoje potrebe po vitaminu D v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu.

 

Deklaracija:

tekociD

 

Preberi tudi:

- Vitamin D in rak

- Izjemni uspehi zdravljena avtoimunih obolenj z vitaminom D!


Vsa Vitamin D Viridian prehranska dopolnila so veganom prijazna.

Viridian vitamin D3 je pridobljen iz lišajev.

 

VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.

 

Mnenja

torek, 08 november 2016
Pri nas ga uporabljamo vsi...jaz in moz 0.5 ml...otroka pa eno cetrtino kapalke. Smo zwadovoljni.
Corti
ponedeljek, 07 november 2016
Jemljeva jih oba z možem, enostavni za doziranje, prijetnega okusa. Sploh zdaj, za pozimi so zelo dobrodošle te kapljice, ker vidimo bolj malo sonca, saj smo cele dneve v službah.
NusaTomsic
ponedeljek, 07 november 2016
Vsako jutro ob zajtrku nam dela družbo. Otroka sta navdušena nad okusom (1/4 kapalke). Skoraj se kregata, kdo bo prvi ;) Pri otrocih kombiniramo s probiotiki, pri nas odraslih pa poleg probiotikov še z magnezijem.
kapr
ponedeljek, 07 november 2016
KLJUB TEMU, DA SE VELIKO GIBLJEM NA SONCU OZIROMA SEM VELIKO NA PROSTEM, SO MI MERITVE POKAZALE, DA IMAM ZNIŽANO STOPNJO VITAMINA D3. PO JEMANJE VITAMINA D3 VIRIDIAN, SEM MERITVE PONOVILA ČEZ 2 MESECA. REZULTATI SO SE ZNATNO IZBOLJŠALI, PRAV TAKO TUDI MOJE POČUTJE.
ZOPET JIH BOM JEMALA V ZIMSKEM ČASU, KO JE MOTENA ABSORBCIJA SONČKA, OZIROMA JE POTREBNO BITI DALJ ČASA ZUNAJ, KAR PA NI VEDNO MOGOČE, SAJ JE DAN ZELO KRATEK.
JOŽICA
torek, 10 maj 2016
Uporabljam ga že približno pol leta. Nekih zelo vidnih rezultatov nisem opazila, vendar bom z jemanjem vseeno nadaljevala - iz preventive.
50mL flaško imam za 100 dni (0,5mL na dan). :)
sheElf
torek, 10 maj 2016
Nad tekočim vitaminom D3 sem navdušena, saj obožujem vonj in okus po pomaranči, pa tudi pozitivno vpliva na počutje. Uporabljam ga približno en mesec in sicer enojno dozo in z njo bom nadaljevala čez vse leto.
Matejcka
torek, 10 maj 2016
Že kar nekaj mesecev jemljem D3 in mi je super. Pozimi sem jemala dvojno dozo, zdaj, ko je več sonca, pa enojno. Ker pa se bojujem s hiperpigmentacijo in uporabljam zaščitne kreme tudi v mestu, ga bom jemala tudi poleti. In ta v tekoči obliki mi je res všeč. Si ga kar špricnem v usta. :)
natasab
četrtek, 20 avgust 2015
Enostavno navdušena. Čudovito in efektno dopolnilo, katerega toplo priporočam, še posebej od jeseni do pomladi, ko res nismo dovolj na soncu. Sama ga uporabljam že nekaj časa in ko sem si dala pred mesecem dni izmeriti vitamin D v krvi, je bil rezultat presenetljiv. Prej pod določeno priporočljivo mejo, sedaj pa na zgornji priporočljivi laboratorijski meji.
Glede na to, da imam dve avtoimuni bolezni, je tudi moje počutje opazno boljše.
Alma Malčič
AlmaM

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani