orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni parfumi

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

warning
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. S klikom na gumb "Sprejmi in nadaljuj" se strinjate z uporabo piškotkov.

    V primeru, da se ne boste strinjali z uporabo piškotkov, lahko imate težavo z registracijo in izvedbo naročila.

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Hrana, ki razstruplja jetra

hrana za jetraRazstrupljanje in krepitev jeter je zelo pomembno za naše telo, saj nam jetra zagotavljajo osnovno zdravje, ki se kaže tako navznoter kot navzven. Jetra so namreč naša "čistilna naprava telesa" ! Poskrbite za njihovo optimalno delovanje, saj vam bo hvaležna tudi vaša koža in telesna teža, hkrati pa se boste počutili velik bolje!


Kako lahko torej preventivno pomagamo razstrupljati jetra?

V pomoč vam ponujamo seznam naslednjih živil, ki bodo pospešila čiščenje in razstrupljanje celega telesa.

1. Česen ima sposobnost, da aktivira jetrne encime, ki imajo v telesu pomembno funkcijo razstrupljanja. Vsebuje tudi velike količine alicina in selena, pomembni sestavini, ki pomagata pri čiščenju jeter.


2. Grenivka je bogata z vitaminom C in je polna antioksidantov, kar jetrom pomaga k intenzivnejšem naravnem procesu čiščenja. Že majhen kozarec sveže izstisnjenega grenivkinega soka bo jetrom pomagal povečati proizvodnjo jeternih encimov, ki pomagajo razstrupljati kancerogene strupe.


3. Zelena listnata zelenjava je eden izmed najmočnejših zaveznic pri čiščenju jeter, saj vsebuje izjemno visoko vsebnost klorofila, ki iz krvi dobesedno posrka strupe. Zaradi sposobnosti absorbcije težkih kovin, kemikalij in pesticidov, predstavlja ta vir zelenih živil, izjemno zaščito za jetra. Poizkusite v vašo prehrano vključiti listnato zelenjavo kot je regrat, špinača, cikorja, ohrovt, zelena ipd. To vam bo resnično pomagalo k ustvarjanju in pretoku žolča, snovi ki odstranjuje odpadne snovi iz organov in krvi.


4. Avokado telesu pomaga pri proizvodnji glutationa, ki ga jetra nujno potrebujejo pri čiščenju škodljivih strupov. Nedavne študije so pokazale, da redno uživanje avokada izboljša in krepi zdravje jeter.


5. Olivno olje, ki je hladno stiskano, ter prav tako ostala hladno stiskana olja kot so olivno, konopljino in laneno so odlična za jetra, kadar se uporabljajo v zmernih količinah. Telesu pomagajo pri zagotavljanju osnovnih maščob, ki pomagajo črpati škodljive toksine v telesu. Na ta način se jetra nekoliko razbremenijo, saj olja delno prevzamejo vlogo razmaščevanja.


6. Orehi vsebujejo velike količine arginina (aminokislina), kar jetrom pomaga pri razstrupljanju amonjaka. Orehi imajo tudi visoko vsebnost glutationa in omega-3 maščobne kisline, ki podpirajo naravni proces čiščenja jeter.


7. Kurkuma pomaga razstrupljati jetra s pomočjo encimov, ki aktivno očiščujejo prehransko rakotvorne snovi.


8. Zeleni čaj je bogat katehinov, ki kot močni antioksidanti dokazano odpravljajo nakopičene jetrne maščobe in spodbujajo pravilno delovanje jeter. Ta močna zeliščna pijača ščiti jetra pred strupi, ki bi se sicer kopičili in povzročali resno škodo našemu zdravju.


9. Pegasti badelj. Glavna sestavina, silimarin, je bila obsežno raziskovana in velja za eno najbolj učinkovitih sestavin za zaščito jeter.


 

--

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.or-ca.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah in v spletni trgovini www.or-ca.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

 

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika
Ste pozabili geslo?
Pozabili uporabniško ime?
Še nimate računa? Registracija
Vaša košarica je prazna.
Košarica

Iskanje

Napredno iskanje